dimecres, 6 de febrer de 2013

Objectius dels tallers de carnestoltes

Com ja hem anunciat mitjançant la nostra pàgina del Facebook (Cuidem els infants),  aquesta setmana hem preparat un taller de carnestoltes.
 Mentre la Mireia i jo debatíem sobre quins objectius voliem assolir, ens vam adonar que del que teniem moltes ganes era de veure als infants explorant i descobrint els diferents usos i tècniques dels materials per sí sols, no de fer una activitat dirigida, sinó que ells mateixos poguessin triar que és el que volen fer, explotant al màxim les seves possibilitats expressives i comunicatives.
No pretenem dirigir una activitat concreta, volem fer d'acompanyants, sense deixar de ser actives i participatives però donant al nen i a la nena la llibertat d'elecció, que tingui tot el protagonisme i que prenguin decisions sobre què és el que vol fer i amb quin material  (dins de les possibilitats del material que els hi proporcionarem). Nosaltres l'acompanyem, el guiem i l'escoltem.
Volem donar als nens i nenes llibertat d'expressió i d'acció així com també de reflexió, perquè considerem que és molt important que cerquin, detectin i resolguin problemes, que decideixin què volen fer i com ho volen fer. Aquestes decisions els ajudaran, de ben segur, a potenciar el desenvolupament de l'autoafirmació, l'autoestima i la creativitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada